menu

Nieuws

EV-quip ontwikkelt mobiel laadstation!

2 Juli 2020
Het bedrijf EV-quip uit Hamont-Achel brengt een nieuw product op de markt: de NRGkick. “Het is een kabel die als mobiel laadstation wordt gebruikt om elektrische wagens op een snelle, veilige en gebruiksvriendelijke manier op te laden”, vertelt zaakvoerder Stephan Vandebeeck.

“Goed twee jaar na de introductie op het Autosalon, is de Belgische markt klaar voor ons product”, zegt Vandebeeck. “De constructeurs die inzetten op elektrische wagens zijn enorm toegenomen, maar dat is niet het geval voor de laadstations, die vooral in landelijk gebied schaars zijn. Een laadstation thuis installeren, is dan weer bijzonder duur. Daarom bieden we met de NRGkick een volwaardig alternatief: een kabel met een ingebouwde laadpaal, die je gewoon in het stopcontact kan steken om de wagen op te laden.”

“Een belangrijk voordeel is dat alle resultaten kunnen uitgelezen worden”, aldus nog de zaakvoerder. “Zo kan een werknemer met een elektrische bedrijfswagen aan zijn werkgever bewijzen hoeveel stroom hij precies heeft opgeladen om een vergoeding voor te krijgen. Vergelijk het met een klassieke tankkaart, waarbij de werkgever meteen een overzicht krijgt hoeveel brandstof er getankt wordt.”

Speciaal om de producten van dit segment te gaan verdelen in de Benelux heeft Vandebeeck EV-quip opgericht, een nieuw bedrijf dat naast de gekende machinehandel Euroquip opereert.

https://www.madeinlimburg.be/nieuws/nieuw-uit-hamont-kabel-met-ingebouwde-laadpaal/